Slaget om Sydamerika | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Slaget om Sydamerika

10 lag slåss om 4 stycken VM-platser och som det ser ut nu kan det gå hur som helst. Med två omgångar kvar har vi att se framemot en av de mest spännande sydamerikanska VM-kvalmatcherna på väldigt länge.

Slaget om Sydamerika

10 lag slåss om 4 stycken VM-platser och som det ser ut nu kan det gå hur som helst. Med två omgångar kvar har vi att se framemot en av de mest spännande sydamerikanska VM-kvalmatcherna på väldigt länge.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

De sydamerikanska VM-slutspelen börjar nå sitt slut. Det finns endast fyra platser till VM i Ryssland nästa år med två omgångar kvar. Vi har att se framemot, ett av de mest spännande slutspelen detta år i Sydamerika med vad som förmodligen kan komma att bli några skrällar.

 

Som vi nämnde, är det enbart fyra platser som ger en direktplats till VM. Femteplatsaren däremot, som är kvalplatsen, får en sista möjlighet och måste möta ett lag från Oceanien, vilket i år kommer att bli Nya Zeeland och behöver vinna för att slutligen kunna få en VM-plats. Den nästsista omgången spelas redan på torsdag och den sista spelas nästa vecka på tisdag.

 

Sevärda matcher:

Torsdag 5 oktober (natten till fredag)

01:30 Colombia-Paraguay (Visas på Viaplay)

01:30 Argentina-Peru (Viasat Sport Premium & Viaplay)

01:30 Chile-Ecuador (Viasat Fotboll & Viaplay)

 

 

Tisdag 10 oktober (natten till fredag)

01:30 Peru-Colombia

01:30 Ecuador-Argentina

03:30 Brasilien-Chile

03:30 Paraguay-Venezuela

 

Inför dessa matcher så står Argentina i detta nu på gränslandet att missa sin VM-plats, då man står på en femteplats. Ett Argentina som har den meriterade Jorge Sampaoli som huvudtränare som ska leda Los albicelestes till ett nytt VM efter att Edgardo Bauza fått sparken tidigare i år, just på grund av de dåliga resultaten och svaga insatser. Sampaolis Argentina har visat tecken på ett förnyat samspel men resultaten har inte varit till deras favör under den senaste tiden. Det två senaste matcherna har det blivit två raka oavgjorda matcher, ena mot Uruguay och den andra mot Venezuela.

 

Vi har även Chile i riskzonen att missa VM då de i nuläget står på en sjätteplats. Chile som har imponerat de senaste åren, efter sina två Copa America guld (2014, 2015) samt senast i somras då man nådde en Confederations Cupfinal. Man har haft det en hel del tufft i det sydamerikanska VM-kvalet dock, då man på de sex senaste matcherna endast fått med sig två vinster. Och det verkar inte bli lättare i de två återstående matcher då vi kan konstatera att de möter Brasilien samt Ecuador (som bara ligger tre poäng bakom). Chile har inte missat ett VM sedan 2006 som var sist man inte var med.

 

Ett lag som har överraskat på ett positivt sett är Peru som just nu står på en fjärdeplats och därmed har en VM-plats. Däremot har de Argentina samt Colombia att ta sig förbi först innan man kan börja jubla. Men med sju vinster bakom sig, bör varken Argentina eller Colombia underskatta Peru och slappna av, för då kan det definitivt straffa sig.

 

 

Sammanfattningsvis kan vi säga att, utav de totalt 10 lagen som finns så spelar åtta utav dem fortfarande om en VM-plats, matematiskt sätt. Brasilien har sedan ett tag tillbaka säkrat sin VM-plats dock, då man toppar kvalet med 37 poäng och tio poäng före tvåan, Uruguay. Men hädanefter skiljer det inte alls många poäng mellan lagen, ett poäng här, två poäng där, Peru och Argentina står till exempel båda på 24, Paraguay har chans att nå kvalplats…

 

En del lag är beroende av andras resultat men än så länge finns möjligheterna där för en del skräll, samtidigt som en del lag kan komma att missa VM. Detta kan verkligen kan gå hur som helst så missa inte slaget om Sydamerika!


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Danilo Cassiani, 03 Oct 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid