Real Madrid vinner efter händelserik match i Dortmund | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Real Madrid vinner efter händelserik match i Dortmund

Real Madrid tog en stark 1-3 seger borta mot Dortmund.

Real Madrid vinner efter händelserik match i Dortmund

Real Madrid tog en stark 1-3 seger borta mot Dortmund.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Inte helt oväntat inleddes matchen med ett rejält bra tryck på Westfalenstadion, samt ett högt tempo på matchen kom med omedelbar verkan.

 

Båda lagen hade fina målchanser tidigt, många som nog borde förvaltats bättre. Matchens första utropstecken var egentligen när Dortmund anföll och Sergio Ramos fick en räddning av Keylor Navas på sin hand, en situation där domaren borde dömt straff.

 

Real Madrid satte 0-1 och det gjordes på ett oerhört snyggt sätt. Dani Carvajal slog en högboll fram till Gareth Bale som iskallt sköt bollen rakt i höger kryss. Där visade han upp klassen han faktiskt besitter, trots att den inte synts till allt för mycket senaste tiden.

 

Under de resterande minuterna av första halvlek dominerade Dortmund mer eller mindre, Real Madrid fick inte fram speciellt mycket offensivt. Dock gick de in i pausvila med 0-1 ledningen, mer mål väntade i de sista 45 minuterna.

 

Real Madrid utökade ledningen direkt i andra halvlek. Bara några minuter in gjorde Bale en djupledslöpning för att sedan slå en fin passning till Ronaldo, och han gör inga misstag. 0-2 med vänster fot.

 

Dock dröjde det inte länge innan reduceringen kom. Gonzalo Castro slog ett inlägg till Pierre-Emerick Aubameyang, och med en skicklig skarv kunde inte Navas rädda den.

 

Spänningen på arenan höjdes klart, med tanke på den sänkta ljudvolymen. Dortmund jagade ett kvitteringsmål a la förra årets möte mellan lagen, som för övrigt slutade 2-2. Aubameyang var den det skulle lastas på. 

 

Istället satte Ronaldo sitt fjärde mål hittills i turneringen. En fin passning av Modric gav Ronaldo en stor yta att löpa på, sedan ett säkert avslut förbi Bürki. 

 

Marco Asensio var inte långt från att utöka ledningen ytterligare när han hade ett friläge, men ett steg för mycket resulterade i att han kom för nära målvakten.

 

Matchen var en underhållande sådan, och i slutändan kändes Real Madrid som den rättvisa vinnaren.


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Felix Molker, 26 Sep 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid