Real Madrid tillbaka på banan i Champions League | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Real Madrid tillbaka på banan i Champions League

Real Madrid var tillbaka på Bernabeu och tillbaka på Champions League-scenen. Vinst och en godkänd insats för "Los Blancos". 

Real Madrid tillbaka på banan i Champions League

Real Madrid var tillbaka på Bernabeu och tillbaka på Champions League-scenen. Vinst och en godkänd insats för "Los Blancos". 

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var nya ansikten inför dagens Champions League-möte mot Dortmund. Spelare som Kovacic, Vazquez och Mayoral fick chansen från start i en match där Real Madrid inte hade någon marginal. Champions League, på Bernabeu. Vinst var helt enkelt ett måste.

När domaren blåste igång matchen såg man att det var ett piggare Real Madrid som kom in på plan. Man rullade bollen snabbt och flera spelare verkade på spelhumör. Ronaldo varnade med ett skott redan i den tredje minuten och fick till några sprintar på kanten innan man hade spelat tio minuter. Det var bara en början på vad portugisen var på väg att bjuda på. I den 8e minuten dribblade han sig förbi några spelare och spelade in en boll mot mitten av straffområdet fram till Isco. Spanjoren misslyckades med sin mottagning, men det resulterade i en perfekt assist till Mayoral som chippade iskallt bollen över målvakten för att sätta dit 1-0. Två minuter senare gjorde Ronaldo historia genom att vara den enda spelaren som gör mål i alla gruppspelsmatcher i Champions League. Skott utifrån, utan någon chans för målvakten. Ronaldo-stämpel på den helt enkelt.

Efter de två där snabba målen kändes det som att jobbet var klart och Real Madrids spel tappade lite intensitet. Dortmund bet sig in i matchen och lyckades skapa väldigt många farliga chanser. Mitt i allt tvingades Varane bryta och in kom Marco Asensio. Det var just efter ett uppspel på Asensios kant som Dortmund lyckades återerövra bollen och slå ett perfekt inlägg till Aubameyang som reducerade med ett fint nickmål. 2-1 och halvtidspaus.

Publiken på Bernabeu hade inte hunnit komma tillbaka till sina platser innan det stod 2-2 i matchen. Real Madrid-försvaret verkade inte heller ha kommit tillbaka från pausvilan. Spelarna fokuserade mer på att be om offside än att hålla koll på Aubameyang. Dortmund-anfallaren fick två chanser att skjuta framför Navas medan Ramos och Nacho promenerade runt och lyfte händerna. Det var kvitterat på Bernabeu och spökena från hösten hade gjort intrång.

Real Madrid ville komma tillbaka och fick en chans genom Ronaldo i den 51a. Portugisen lyckades inte placera sitt skott när han fick chansen nästan ensam mot målvakten. Emellanåt kom Dortmund med sina farliga kontringar, men med Llorentes och Ceballos inhopp lyckades Real Madrid få mycket mer kontroll på matchen och man lyckades skapa ett bra tryck runt Dortmunds straffområde. Real Madrid fick flera chanser i form av skott utifrån och lägen i straffområdet från Cristiano Ronaldo. Portugisen lyckades till slut näta, från sin postion som striker, men målet blev bortblåst trots en obefintlig offsideposition.

Någon minut senare kom dock utdelningen när Lucas Vazquez fick till en drömträff med sin yttersida utanför straffområdet. 3-2 och Real Madrid såg ut att vara på banan igen. Viktigt för självförtroendet och den fortsatta vägen mot den 13:e Champions League. Nästa steg är åttondelen. Lottningen sker redan på måndag kl.12.00


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Christian Bustos, 06 Dec 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid