Real Madrid tappar viktiga poäng mot Valencia | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Real Madrid tappar viktiga poäng mot Valencia

Trots stormatch från Marco Asensio räckte det inte hela vägen för Real Madrid.

Real Madrid tappar viktiga poäng mot Valencia

Trots stormatch från Marco Asensio räckte det inte hela vägen för Real Madrid.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Det dags för första matchen på Santiago Bernabeu för ”Los Blancos”. Hela inramningen handlade om utdelningen av förra årets ligapokal. Andra ligor får pokalen på plats men i Spanien får man den alltså två månader senare – något oförståeligt för många. 

 

Zidane tvingades röra om i startelvan på grund av bristen på försvarare. Casemiro fick flytta ner och agera mittback, och Isco gick in som en fjärde mittfältare. Asensio fick behålla sin plats i anfallet. Det var nog Madrid-fansen glada för. Det dröjde nämligen bara tio minuter innan Marco Asensio, ”El chico de oro”, (The golden boy) satte ännu ett klassmål för att ge Real Madrid ledningen.

Madrid-laget inledde matchen bra och hade ett bra spelövertag. Dock verkade det som att de trodde att jobbet var klart i förtid. Valencia utnyttjade Real Madrids passivitet och kvitterade efter ett misstag från Casemiro, som missade att försvara sin zon som mittback.

Real Madrid försökte reagera men många spelare såg sega ut. Casemiro saknades i mittfältet och Kroos lyckades inte fylla tomrummet i den zonen. Real Madrid var inte helt bekväma. Dock var de nära att ta ledningen på nytt efter några försök från Karim Benzema. Fransmannen hade fler lägen att göra andra målet, bland annat ett läge mot öppet mål och en chans där han fick nicka ensam i straffområdet. Men till slut var det 1-1 i paus och Zidane gick till omklädningsrummet med många funderingar.

In med Kovacic och ut med Isco. Spanjoren hade inte lyckats påverka spelet och med Kovacic hoppades Zidane på att få mer balans i mittfältet, för att fylla tomrummet efter Casemiro.

Real Madrid gick ut bestämt i andra halvlek. Med Kovacic lyckades ”Los Blancos” hålla i bollen och ha ett tydligare spelövertag. Dock var Valencia farliga med sina kontringar, och det var just efter ett misslyckat uppspel som Kondogbia satte dit 2-1. Paniken spred sig på Bernabeu och det var dags för en klassisk ”comeback”. Med tio minuter kvar hade Real Madrids anfall gett ett farligt frisparksläge som hade varit perfekt för Ronaldo eller Bale. Ingen av dem fanns på plan (Bale hade tidigare blivit utbytt mot Lucas, och delvis utbuad), istället var det Marco Asensio som tog på sig hjälterollen och satte dit kvitteringen. 2-2 och det fanns hopp att ta tre poäng. 

Men trots de vågade anfallen, som lämnade stora ytor bakåt, lyckades inte Real Madrid vinna matchen. Benzema kommer definitivt bli en av de spelarna som blir utpekad med tanke på hur många – självklara – chanser han missade.

Den bästa nyheten för Madrid-klubben efter det här mötet är Marco Asensio. Spanjoren har visat att han inte bara är framtiden, utan han är även klubbens nutid. 

Nu är det dags för ”Los blancos” att titta mot nästa ligamöte.


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Christian Bustos, 27 Aug 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Registans roll: Vad gör en regista?

Läs mer...

Exklusiv intervju med Simon Thern

Läs mer...

KRÖNIKA: Behåll lugnet

Läs mer...

Real Madrid förlorar trots bra spel

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - Villarreal

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - Numancia

Läs mer...

Bale gjorde dubbla mål men det räckte inte till mot Celta Vigo.

Läs mer...

Höjdpunkter: Celta Vigo - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Numancia - Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid – FCBarcelona

Läs mer...

Real Madrid ger Barcelona ligan i julklapp

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - Barcelona

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Madrid - Villarreal