Real Madrid blir historiska. Världsmästare två år i rad. | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Real Madrid blir historiska. Världsmästare två år i rad.

Ett glödhett Abu Dhabi med tusentals fans från jordens alla hörn fick se de regerande Europa, Spanska och världsmästarna Real Madrid möta brasilianska Gremio. Det blev Zidanes mannar som drog det längsta strået och vann klubblags VM och därmed blir det första laget någonsin att försvara världsmästartiteln. Real Madrid är historiska på alla sätt och vis. 

Real Madrid blir historiska. Världsmästare två år i rad.

Ett glödhett Abu Dhabi med tusentals fans från jordens alla hörn fick se de regerande Europa, Spanska och världsmästarna Real Madrid möta brasilianska Gremio. Det blev Zidanes mannar som drog det längsta strået och vann klubblags VM och därmed blir det första laget någonsin att försvara världsmästartiteln. Real Madrid är historiska på alla sätt och vis. 

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

På Zayed Sports City Stadium I Abu Dhabi hade tusentals fans från jordens alla hörn samlats för att se Klubblags VM-finalen mellan Real Madrid och Gremio. Matchen drogs igång med rasande fart. De regerande världsmästarna Real Madrid tog tidigt kontroll i matchen och var glödhetta offensivt. Zidanes mannar visade tidigt vilka det är som bestämmer. Real Madrid tog inte bara kontrollen i matchen genom bollinnehavet utan även showen. Det var en fröjd att se, Zidanes mannar verkade glödheta skapade chans efter chans och spelare som Modric, Isco och Marcelo bjöd på elegant show med sina tekniska skillz. Publiken fick verkligen njuta av showen det var dock bara ett lag på plan nämligen Madrids kungar.

 

Spelet som Real Madrid hade med högt tempo, rasande fart i offensiven och dominans genom bollinnheav där hela laget är delaktiga som kollektiv med vissa individuella kvalitéer påminde en väldigt mycket om Reals historiska säsong 2017 när man skrev historia och vann alla titlar och körde över allt och alla. Real spelarna verkade ha kommit igång och tillbaks till sin fantastiska form. Trots det var det något som saknades nämligen målen. Chans efter chans gav inga resultat. Avsluten saknade precision och Ronaldo och Carvajal missade fantastiska lägen som kunde avgjort matchen väldigt tidigt. Bollen ville inte in helt enkelt och Gremio spelarna kunde andas ut efter att första halvleken hade slutat 0-0. Statistiken från första halvlek visade att Gremio hade 1 skott på mål i jämförelse med Real som hade 9 skott på mål och Real Madrids bollinnehav var på hela 64 % turen är underlig ibland kunde stått 9-0 och blivit en rejäl målfest.

 

Andra halvlek drogs igång på samma sätt. Gremio spelarna fick enbart springa runt och jaga boll. Det var nog ganska tydligt vilka det var som skulle vinna var bara en tidsfråga innan bollen skulle in i mål och segraren utropas. Real Madrid fortsatte pressa, dominera och briljera och den 53e minuten skulle spelet ge utdelning. Ronaldo tacklades under ett anfall och fick en frispark. Den frisparken skött världens bästa spelare på bästa möjliga sätt och gjorde ett snyggt elegant mål som fick en hel publik att både häpna och njuta. Den 57 minuten skulle en twoman show ledd av Benzema och Ronaldo ge utdelning igen men tydligen var det offside enligt domaren så det målet blev borträknat. Real Madrid fortsatte att ösa på med show och skott och den farligaste målchansen blev Modrics kanonskott den 64e minuten som målvakten med lite tur och skicklighet lyckades styra och det blev stolpe ut. Inhopparen Gareth Bale var också på hugget och som en walesisk dragon lyckades han få till ett grymt skott men som Gremios skickliga målvakt lyckades rädda. Gremios målvakt var nog den enda spelaren i Gremio som briljerade. Man kunde se väldigt tydligt matchen ut inte enbart vilken stor skillnad det är mellan Gremio och Real Madrid utan även vilken stor skillnad det är mellan nivån på klubblagsfotboll i Latinamerika och Europa.

 

Real Madrid fick med sig en välförtjänt vinst i finalen och blev historiska. Real Madrid är det första laget någonsin som lyckades försvara Världsmästartiteln för klubblag och om det inte vore för Gremios målvakt skulle Real Madrid nog även skriva ny historia på målprotokollet. Real Madrid avslutar år 2017 på ett snyggt och historiskt sätt. De har inte enbart vunnit alla stora titlar utan även lyckats bli regerande mästare som vunnit mest. Om Real Madrid må ni få höra. Historien om Zinedine Zidanes mannar och världens bästa spelare Cristiano Ronaldo kommer legenden tala. Men en sak är säker nya kapitel i historien kommer skrivas och varje lyckligt slut har en ny början. Nu kommer Zidanes mannar fira stort VM titeln men hungern fortsätter för snart är det El Clasico och då söker man vinsten!

 

 


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Butrint Bardhi, 16 Dec 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid avancerar till kvartsfinal i Champions League - enkel seger mot PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: PSG - Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: PSG-Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Getafe

Läs mer...

Real Madrid vinner säkert mot Getafe

Läs mer...

Spelarbetyg: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madri - Alaves

Läs mer...

BBC tillbaka mot Alaves

Läs mer...

Höjdpunkter: Leganes - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid