Real Madrid ägde matchen men inte de tre poängen | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Real Madrid ägde matchen men inte de tre poängen

Barcelona fick sitt andra raka oavgjort mot Celta Vigo. Zidanes mannar fick en tidig julklapp inför matchen mot Athletic Bilbao. Den visade sig vara bra men inte tillräcklig. Real Madrid ägde matchen men inte de tre poängen. 

Real Madrid ägde matchen men inte de tre poängen

Barcelona fick sitt andra raka oavgjort mot Celta Vigo. Zidanes mannar fick en tidig julklapp inför matchen mot Athletic Bilbao. Den visade sig vara bra men inte tillräcklig. Real Madrid ägde matchen men inte de tre poängen. 

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

På ett fullspäckat San Mames skulle hemmalaget Athletic Bilbao möta de regerande mästarna kungliga laget Real Madrid. Athletic Bilbao som nyligen floppat i Copa Del Rey var sugna på att ge sin hemmapublik en fin julklapp mot stora jätten Real Madrid. Så blev också fallet. Under hela första halvlek pressade Bilbao spelarna Real Madrids stjärnor. Zidanes mannar dominerade matchen med sitt bollinnehav men hade svårt att hitta lägen. Zidanes mannar visade vilja och lyckades skapa några farliga chanser genom Ronaldo och Benzema, men de farligaste chanserna kom från Bilbaos farliga kontringar i form av Iniaki Williams och Aduriz. Första halvlek var en fröjd att se. Högt tempo, stor vilja och mångsidig. Det enda som saknades var målen från respektive klubbar för att göra matchen mer spännande med god julmust och julkänsla trots kylan på plan så kunde man känna värmen genom Bilbaos fans stämning av gemenskap. Sist men inte minst vilken uppvisning av magiISCO. Killen är en trollkarl från andra världar det han gör med bollen är mirakel av högsta rang.

 

Andra halvlek blev lika spännande och underbar med högt tempo och fantastisk stämning. Regnet öste på men matchen förblev intressant. Andra halvlek var dock enbart ensidigt. Andra halvlek dominerades enbart av ett lag, de regerande mästarna i Spanien och Europa Real Madrid. Det var samma spelare på plan som bar den vita tröjan men ett helt annat lag i sitt sätt att spela och leverera. Man fick känslan av CL finalen mot Juventus. Gud vilken vilja, vilken kamp, vilken glöd och vilken uppvisning från Real spelarna!

 

Zidanes mannar ägde matchen, de sprang fram och tillbaka, försökte från alla håll och kanter. Bilbao spelarna kunde inte andas. De blev bombade med skott och hög press från Reals spelare. Real spelade som ett lag, ett bestämt kollektiv som sökte målet som skulle resultera i vinst. Trots den fantastiska uppvisningen så räckte det inte till. Bollen ville inte in i mål. Ronaldo såg frustrerad ut, Marcelo och Modrics kamp var förgäves. Real Madrid spelade sin bästa match denna säsong spelmässigt och vi kunde alla få flashbacks om det starka lag som lyckades vinna en historisk dubbel och två CL titlar i rad. Men det räckte inte. Målet kom aldrig. Chanserna brändes. Turen var inte med Madridspelarna ikväll. Speciellt inte med Sergio Ramos som den 87e minuten klantade till sig och fick ett onödigt rött kort. Bilbao spelarna kunde andas ut, få en revansch från fiaskon i Copa del Rey och ge sina fans en fantastisk julklapp till sina fans så här dags innan jul.

 

Real Madrid sumpade ett guldläge och vann inte ikväll. Trots sin show lyckades de inte ta hem de tre poängen ikväll. Trots att man kämpade från början till slut så räckte det inte till mot Bilbao ikväll. Men en sak är säker. Alla de som trott att Real Madrid är slut, gamla och snart döda hade fel. Real Madrid må ha varit i en vinterdvala likt björnar brukar vara, dock ska man ha i åtanke att vinterdvalan varar inte för evigt. Björnen reser sig och blir farligare än någonsin och så kommer fallet vara med Real Madrid. När de såg ut som tröttast och slut reste de sig upp. Zidanes mannar är att räkna med, bli inte överraskade om pokalerna kammas hem från denna fantastiska trupp!

 


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Butrint Bardhi, 02 Dec 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid