Mållöst i Madridderbyt | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Mållöst i Madridderbyt

Ikväll skulle det första Madridderbyt spelas på den nya arenan Estadio Wanda Metropolitano. En match där det var ett ställningskrig mellan två lag som inte ville förlora.

Mållöst i Madridderbyt

Ikväll skulle det första Madridderbyt spelas på den nya arenan Estadio Wanda Metropolitano. En match där det var ett ställningskrig mellan två lag som inte ville förlora.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Till matchstart kom tränarna med förväntade laguppställningar. Zidane startade med sin diamant formation medans Simeone till ingens förvåning fortsatte med sin 4-4-2. När det gäller själva laguttagningarna saknades bara Keylor Navas med en skada i det som blivit Zidanes föredragna startelva. 

 

När väl matchen drog igång var det ett ställningskrig under de inledande fem minuterna. Därefter började Atletico ta tag i taktpinnen med en kokande arena bakom sig. Man skapade en hel del halvchanser men närmast var Angel Correa efter att ha snappat upp bollen från ett försvarssmisstag i Real Madrid. 

 

Det var 20 minuter där intensiteten höjdes rejält i stunder. Domaren Borbalán valde att lägga en hög ribba men trots en hel del hårda närkamper stannade det bara vid den hetska derbystämningen och inget farligt spel. Efter de första 20 minuter där Atletico gjorde det bra så började Real Madrid ta tag i spelet. Trots det kunde man inte skapa några rejäla målchanser bortsett från ett friläge för Toni Kroos. 

 

Det var också så halvleken präglades. Två lag som stängde ordentligt centralt och tvingade varandra att spela loss längst kanterna. Kvalitén på inspelen var låga vilket gjorde att de flesta chanserna slutade vid inlägg. Därför var också halvleken relativt chansfattig utan några rejäla händelser.

 

Under halvtidsvilan blev Zidane tvungen att göra sin första ändring. Ut klev kaptenen Sergio Ramos på grund av en skadad näsa som han fick slutet av halvleken. In kom istället Nacho. Den andra halvleken speglade egentligen av den första. Ett ställningskrig där båda lagen stod rätt hela tiden och inte bjöd på chanser. 

 

Matchen öppnade egentligen upp sig med 10 min kvar. Då insåg båda lagen hur ödesdigert ett poängtapp är och körde fullt ut för segern. Det som blev resultatet var en Hawaii fotboll där Ronaldo vid ett flertal tillfällen hade chansen att avgöra. Tillslut blåste Borbalán av matchen som slutade mållös och egentligen kan sammanfattas med ett ord: Chansfattig.

 


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Sam Motazedian, 18 Nov 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid avancerar till kvartsfinal i Champions League - enkel seger mot PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: PSG - Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: PSG-Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Getafe

Läs mer...

Real Madrid vinner säkert mot Getafe

Läs mer...

Spelarbetyg: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madri - Alaves

Läs mer...

BBC tillbaka mot Alaves

Läs mer...

Höjdpunkter: Leganes - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid