Krönika: Skadan som kan uppstå av supporterprylar utan funktion | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Krönika: Skadan som kan uppstå av supporterprylar utan funktion

Bangers… Varför ens? Vad fyller de för funktion? Och hur kan de skapa sådant kaos?

Krönika: Skadan som kan uppstå av supporterprylar utan funktion

Bangers… Varför ens? Vad fyller de för funktion? Och hur kan de skapa sådant kaos?

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Som alla vet besegrades Juventus i Champions League finalen igår mot Real Madrid. Men andra händelser skulle komma att ta bort fokus från fotbollen ett tag. Någon galning rammade över folk i London, dock har inte det med fotboll att göra, utan en hjärntvättning som gått till en extrem nivå. Något som dock kan relateras till fotboll är vad som skedde i Turin.

 

Vad exakt som skedde undersöker polisen, men det troliga är att någon smällde en banger och någon annan i sin tur spred ordet ”bomb” panikartat. Ta inte mina ord 100% för givet nu, för detta är bara vad jag har hört. Men ifall detta stämmer (vilket det antagligen gör), borde man börja ifrågasätta bangers. Varför finns de?

 

Jag befann mig i Madrid under gårdagen för att ta del av festen i staden. Supportrar utan falang blandade sig med Ultras Sur och skapade en enorm samling Madridistas, det var säkerligen flera tusen personer på Calle de Marceliano, som gatan heter. Bengaler tändes, ramsor sjöngs, öl konsumerades, och… bangers small. Varje gång det skedde buade folk, eftersom det sabbade stämningen i pågående ramsa. Det hindrade dock inte de mer hängivna supportrarna från att fortsätta smälla. Vilken funktion det fyllde vet knappt någon, resultatet av dem blev alltid negativt. 

Efter matchen, alltså utanför arenan, fortsatte smällandet, och det var återigen bara något som störde det glädjerus man befann sig i.

 

Nu är det väldigt långsökt att vad som hände i Turin är en risk som medföljer bangers, men som vi kan se är det faktiskt något som kan hända. Så vad kan man göra åt saken? Att bli hårdare i bestraffningar för innehav av dem kanske skulle hjälpa, men ändå inte. Vi vet hur Ultras hanterar situationen, de drar på sig en mask och så är det inget problem helt plötsligt, eller så är det helt enkelt ingen polis i närheten. Myndigheter är aldrig de som kan förändra dessa saker, det måste supportrarna komma till insikt med själva. Nu har vi sett att en banger och ett missförstånd kan skada 1.000 personer. Är det inte dags att inse dess obefintliga innebörd?


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Felix Molker, 04 Jun 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid