Krönika: Premier League 2017/18 | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Krönika: Premier League 2017/18

Så har äntligen Premier League dragit igång igen. I år har det varit ett mer aktivt fönster än någonsin. Eller, kanske inte fler spelare, men dyrare spelare och viktiga spelare har sålts eller inte sålts.

Krönika: Premier League 2017/18

Så har äntligen Premier League dragit igång igen. I år har det varit ett mer aktivt fönster än någonsin. Eller, kanske inte fler spelare, men dyrare spelare och viktiga spelare har sålts eller inte sålts.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Ska vi kika lite på hur det kommer att gå i England? Jag plockar fram den stora spåkulan. Fjolårens topplag brukar ju alltid innehålla någon liten skräll till en början. Men i slutändan brukar det ju också vara de där fem lagen som slåss om titeln. Om vi glömmer Leicester för en stund... I år har värvningarna verkligen påverkat lagen.

 

Manchester City är mitt i en generationsväxling. Mängder av spelare har lämnat och en hel del har trillat in, även om långt ifrån alla trillar rakt in i startelvan. De verkar dock vara stabila som vanligt. Efter tre omgångar hittar vi...

 

Huddersfield på en poängmässigt delad andra plats. Vi ska dock inte dra för stora växlar på det.

 

Arsenal ligger på en glimrande 16:e placering. Jag minns inte om de någonsin haft en tyngre start. Det har ju varit landslagsuppehåll och alla fönster är stängda. Så här ser/såg mitt tips ut (skrev detta egentligen innan ligan ens hade startat).

 

Manchester United, efter så många år i skuggan av Sir Ferguson har nog de flesta slutat se United som ett topplag av världsklass. Ett bra lag, med tveksamma tränare möjligen. Skulle en utbränd Mourinho som precis kört Chelsea i botten, kunna hantera laget? Nej, men Zlatan och Pogba räddade första året. Det var nog Mous stora lycka det. Ju mer frånvarande Mourinho verkade, desto mer ansvar tog Zlatan och höll laget kvar på internationell nivå. Och man kunde till slut vinna Eurocupen relativt enkelt. I år verkar United ha vaknat på sin soligaste sida. Perfekta klassvärvningar och en Mourinho som verkar ha hittat hem. Laget ser ut att verkligen ha roligt på plan. Det här kan bli guld.

 

Liverpools Jürgen Klopp gillar jag. Han har en otrolig vision och sprudlande optimism som smittar av sig. Och han är en skicklig taktiker. Inför matcherna... ska sägas. När han matcherna tar lite andra vägar än han tänkt sig, ser det mer svajigt ut, kan jag tycka. I ärlighetens namn känns det som han har en bra trupp – som då och då spelar på världsnivå – men bara för att Klopp pumpat upp dem. Jag förstår att klubben dissar miljardbud på Couthino. Utan honom är de ändå bra och någon ersättare finns just nu inte att köpa. Nu är Couthino kvar i truppen, men högst motvilligt.

 

Chelsea, de regerande mästarna har inlett säsongen fräscht trots allt. Men de har slarvat bort sin superstjärna Diego Costa. Återstår att se om någon tänker ta hans plats där framme. Moses tycker jag verkar ha mognat en del och kanske borde kliva framåt i banan lite? Att se Chelsea spela är njutbart. De som står på planen är ett gäng otroligt skickliga och tekniska fotbollsspelare. Det återstår att se om de kommer att vara lika giftiga i år utan Costa. Jag tror tyvärr inte det räcker hela vägen.

 

Arsenals Wenger tog till stora charmoffensiven i början av sommaren. Han var så illa tvungen. Det ryktades om världsklasspelare än hit och än dit. Det brukar ju det med Arsenal, men till skillnad från andra år så var faktiskt Wenger med och budade och inte bara snackade. Men det verkar som Arsene inte förstod vad alla andra förstod, att en forward i år inte kostar 400 miljoner, utan 400 miljarder... Så det blev en Lacazette för 400 miljoner... Och han kan vara värd vartenda öre. Men antagligen inte tillräckligt värdefull för att förmå Sanchez att stanna. Wenger fortsätter ha en osviklig förmåga att hitta unga oslipade diamanter som sedan blir stjärnor någon annanstans. Så vinner man inga titlar och det gör man inte i år heller. Även Sanchez är motvilligt kvar, dessutom förödmjukad av Wenger, så hur han kommer att prestera får vi vänta och se.

 

Tottenham nä, ligans tröttaste värvningar. Inga alls nämligen. Det gick ju bra förra året? Det kommer det inte att göra i år. Visst är det ett bra lag, men vilja slår bara klass ett antal gånger. Det blev inte minst tydligt mot Chelsea. De hade boll och de fajtades. Men Chelsea såg inte ens trötta ut när de gjorde 1-0. Totteham trillade runt utan att skapa så mycket. När man till slut kunde kvittera räckte det med att Chelsea växlade upp för att till slut avgöra.

 

Leicester, det var ingen som trodde Leicester skulle bli ligamästare 2016. Men det blev de. Året därpå inleddes med en backlash utan dess like. Inte för att laget var dåligt, utan för att det blev en kollektiv kollaps som slutade med att man sparkade tränaren och ersatte en kostym med en träningsoverall. Därefter gick man som tåget, i skymundan. De klättrade rejält i tabellen och tog en mittplacering. Fortsätter de likadant i år kommer de nog att slåss med Everton och Arsenal om en europaplats.

1. Manchester United 2. Manchester City 3. Chelsea 4. Liverpool 5. Leicester 6. Tottenham 7. Arsenal

 

Swansea, man kan säga ett och annat om spelare och deras värde. Visst är det så att det kan bli lite dålig stämning när man som lovande löfte sajnat på för säg Swansea och fått bra många miljoner för att man lovat spela där i fem år. Så du gör succé och dundrar in frisparkar för glatta livet och rätt vad det är så ringer Barcelona och lovar dig hundra miljarder... och så säger klubben nej. Klart det är surt. Och du kan fälla dina krokodiltårar hur mycket du vill. Men du spelar på ett kontrakt. Du har lovat Swansea att dundra in frisparkar åt dem i två år till. Sorry, men det skulle du tänkt på innan. Livet är inte rättvist. Särskilt inte när din gamla klubbkamrat som gick till typ Everton blev såld trots att kontrakt fanns. Ibland blir det som det blir.


Min topp 7:

1. Manchester United

2. Manchester City

3. Chelsea

4. Liverpool

5. Leicester

6. Tottenham

7. Arsenal 


 


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Jois, 05 Sep 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid