KRÖNIKA: Behåll lugnet | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

KRÖNIKA: Behåll lugnet

Real Madrid går igenom en stor svacka nu. Det finns dock anledningar att hålla lugnet. Det har varit värre förr. 

KRÖNIKA: Behåll lugnet

Real Madrid går igenom en stor svacka nu. Det finns dock anledningar att hålla lugnet. Det har varit värre förr. 

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Det är svårt att formulera meningar för det som händer i Real Madrid just nu. Laget har kollapsat och man får nu kämpa för att behålla Champions League-platsen, precis som Toni Kroos uttryckte det. Det var faktiskt den första spelaren som pratade rakt ut om att glömma ligan och fokusera på annat. Man måste berömma tyskens ärliga gest.

Annars har spelarnas röster inte haft ett tydligt budskap. De själva vet inte vad som händer. Samtidigt kallar Zidane till lugnet och menar att laget gör bra matcher, och någonstans är det förståeligt att dessa ord skapar irritation hos fansen. De vill inte se sitt lag förlora och höra tränaren säga att allt är bra.

Jag vill dock ge Zidane mitt stöd i den punkten. Vi vet nämligen, rent historiskt, att Real Madrid alltid skapar ett stort väsen runt omkring sig. Det som händer i Real Madrid kommer alltid vara större än det som händer någon annanstans. Så är det bara. Som nu till exempel, nu pratar man mer om krisen i Madrid än om Barcelonas framgångar i ligan eller om Valencias fantastiska säsong. Real Madrid har alltid ögonen på sig. Även när laget går som tåget kommer det alltid finnas kritik om laguppställningar, spelare som borde spela mer, osv. Det är något som hör till Real Madrids historia.

Om man bortser från rubrikerna och fokuserar på det sportsliga måste man säga att, trots att laget inte är i toppform, finns det sekvenser då man spelar bra fotboll och då man förtjänat ett bättre slutresultat. Ibland ser det ut som att bollen inte vill in helt enkelt. Målen som kom i sista minuten förra säsongen kommer inte i år. Det skapar en frustration hos spelarna och bidrar till den negativa vågen förstås.

Dessutom är det här inte alls den största svackan för Real Madrid de senaste åren. Man måste komma ihåg säsongen 2008-2009, som började med Schuster och avslutades med Juande Ramos. Det var säsongen då man åkte ut ur cupen mot Real Union i sextondelen, man förlorade i ligan mot Barcelona med 6-2 på Bernabeu och man slutade 11 poäng bakom ärkerivalerna. Dessutom åkte man ut i Champions League i åttondelen efter en tuff förlust mot Liverpool (man förlorade båda matcherna, 4-0 borta och 1-0 hemma).

Året därpå, säsongen 2009-2010, blev inte så mycket bättre. Man värvade för stora pengar (Ronaldo, Benzema, Kaká, m.fl) och ändå åkte man ut ur cupen mot Alcorcon i sextondelen och mot Lyon i Champions League-åttondelen. Det var tuffa tider för Real Madrid-fansen. Långt ifrån vad som laget går igenom nu.

Det här laget har redan vunnit tre titlar i år och kommer från att göra historia i Champions League. Dessutom är laget levande i cupen och i Champions League. Det finns anledningar för att göra som Zidane säger, hålla lugnet. Fransmannen litar på att läget vänder och att chanserna börjar sitta. Om det blir så kommer man se tillbaka på de här månaderna och inse att ibland är det bäst att hålla huvudet kallt. Behåll lugnet. 


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Christian Bustos, 14 Jan 2018

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid