KRÖNIKA: ''Asensio, var är du nu?'' | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

KRÖNIKA: ''Asensio, var är du nu?''

Asensio var den nya spanska pärlan. Ronaldos ersättare. Idag är han en harmlös avbytare. 

KRÖNIKA: ''Asensio, var är du nu?''

Asensio var den nya spanska pärlan. Ronaldos ersättare. Idag är han en harmlös avbytare. 

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

För ett halvår sedan läcktes nyheten ut om att Cristiano Ronaldo ville lämna Real Madrid. Allt verkade vara en reaktion på anklagelserna emot portugisen, misstänkt för skattebrott.

I flera spanska medier kunde man läsa artiklar som debatterade kring Ronaldos prislapp. Man gjorde opinionsundersökningar om ifall ens fansen ville ha kvar honom och det var dessutom inte ovanligt att se kommentarer av stilen, ”sälj honom, vi har Asensio”.

Man köpte framgångssagan i förtid
Asensios prestationer i slutet av säsongen hade fått spansk media att förbluffas. Den spanska pressen marknadsförde Asensio på bästa sätt och många spanjorer köpte framgångssagan i förtid. Deras nya spanska talang skulle snart få guldbollen och ta spansk fotboll till nya höjder tillsammans med Isco.

Idag är Asensio borta från kartan. Att byta in honom mot Girona resulterade i princip ingenting. Att byta in honom mot Tottenham kändes helt harmlöst för alla som tittade på. Många saknar nu James, som enligt många var ljusår bort från Asensios klass – inte minst för Zidane, som alltid valde spanjoren före colombianen.

Cristiano, utfryst
Visst, Asensio och Isco ser ut att förstå varandra på plan när de spelar tillsammans, och mot mindre motstånd känner de sig bekväma och vågar visa hela repertoaren av spelskicklighet. Ibland går det dock till överdrift, när Cristiano blir utfryst i straffområdet och inte får röra bollen på 90 minuter.

Man har sett portugisen bli väldigt frustrerad i inledningen av ligan. Asensio väljer att spela Isco, Isco väljer att spela Asensio. I matcherna av typen ”Espanyol hemma” storspelade båda spanjorerna, samtidigt som portugisen hade svårt att komma in i deras spel. Man kan gissa på att det har påverkat Ronaldo negativt, och även laget förstås. Real Madrid är beroende av att ha sin storstjärna involverad i spelet.

Och när det blir allvar...
För problemet är att när det väl blir allvar, som mot Tottenham senast, eller när det krisade mot Girona, då kliver inte Asensio fram. Asensio har inte sådan vikt i laget än. Asensio är tyvärr inte den spelaren som komme rädda laget från undergången. Asensio är den spelaren som leker boll med Isco i en bekväm hemmamatch en söndagseftermiddag.

Men när det blir tufft är det dags för spelare som Ronaldo att kliva fram istället. Tyvärr har portugisen hamnat i en dynamik där han har varit frånvarande från spelet så pass mycket att det blir svårt för honom att ”aktiveras” på en gång och gå från 0 till 100 direkt. Han känns långt borta från resten av laget i dagsläget.

Hoppas inte på en ny Jesé
Idag är Asensio tyvärr inte tillräckligt bra för att ersätta Ronaldo – som det påstods för ett halvår sedan. Idag är Asensio inte ens en tillräckligt stark avbytare – till och med Cristiano saknar James. Men samtidigt är Asensio också den bästa spelaren Real Madrid har på bänken.

Så ja, man får väl hoppas att spansk media inte skapat en ny jesé-effekt och att supertalangen kommer tillbaka och hjälper laget igen. 

Även i stormatcher. 


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Christian Bustos, 02 Nov 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid avancerar till kvartsfinal i Champions League - enkel seger mot PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: PSG - Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: PSG-Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Getafe

Läs mer...

Real Madrid vinner säkert mot Getafe

Läs mer...

Spelarbetyg: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madri - Alaves

Läs mer...

BBC tillbaka mot Alaves

Läs mer...

Höjdpunkter: Leganes - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid