Korta allsvenska tankar | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Korta allsvenska tankar

Första omgången efter uppehållet är spelad. Här är några tankar om några av matcherna.

Korta allsvenska tankar

Första omgången efter uppehållet är spelad. Här är några tankar om några av matcherna.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Malmö imponerade inte men gjorde vad de skulle, vinna över AFC. En dyrköpt seger kan det ha blivit då Rosenberg verkar bli borta en längre tid. Kan bli kännbart för deras CL-kval, påverkar nog inte deras allsvenska framfart nämnvärt dock. Hur länge blir Yotún kvar? Helt okej frispark. Gjorde det riktigt bra när Pehrsson visade prov på bra matchning genom kantbyte och lät Yotún springa AFCs svagare kant sönder och samman.

 


 

IFK Göteborg lyckades ta en viktig seger genom 2-0 borta mot J Södra. Kan Blåvitt vakna efter en sengångarlik vandring under våren? ”Mix” säger sig vilja stanna och Hysén fortsätter näta, räcker det för att ge sig in i en toppstrid? Nu kom ju dock tydligt besked från sportsliga ledningen att A-truppsbudgeten sänks något och att de ska satsa på sina ungdomar mer, klokt beslut. Tror inte att det gör någon skillnad för just den här säsongen, såvida de inte säljer av alla utgående kontrakt under sommaren men så verkar det inte bli.

 


 

Örebro stod för en stark stjärnsmäll när de, med två snabba mål i uppstarten av andra halvlek, sänkte minirivalen IFK Norrköping. Örebro spelade klokt defensivt och var effektiva framåt. ÖSK blev bjudna på ett mål av Langer men Pekingförsvaret överlag verkade inte ha vaknat upp från sömnen som det sömnpiller som Prishtinas anfallare gav dem tidigare i veckan. Dagerstål såg ovanligt vilsen ut på sin högerbacksplats där han vikarierade för avstängde Wahlqvist. Örebro avslutade våren starkt och inledde nu sommarsäsongen starkt, kanske kan laget höja sig och klättra något i den superjämna tabellen.

 


 

AIK lyckades med konststycket att inte bara göra mål utan att göra TVÅ mål i en och samma match, föga hjälpte det när Östersund gjorde två. Viktigt för Gnaget att Goitom är tillbaka och att de lyckas göra mål framåt, det är pusselbitar som krävs om de ska kunna utmana Malmö om guldet. Stockholmskonkurrenterna bjöd på diametralt skilda insatser, Djurgården körde över Nanne när hans Kalmar besökte Tele2 Arena medan Hammarby förlorade mot ett Häcken som tog en livsviktig seger på Bravida.

 


 

Sommaren och hösten kommer att bli ruskigt spännande. Får Malmö konkurrens om guldet? Kan AIK fortsätta göra mål? Var förlusten mot ÖSK bara ett hack i maskineriet (10 matcher utan förlust innan!!) eller kommer Peking singla ner några platser i tabellen? Kan Sirius mäkta med att behålla sin toppplacering och när kommer nykomlingskollegan AFC ta sin första allsvenska seger!?

 

Frågorna är många och svaren ligger framför oss.


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Johan Eklund, 06 Jul 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Registans roll: Vad gör en regista?

Läs mer...

Exklusiv intervju med Simon Thern

Läs mer...

KRÖNIKA: Behåll lugnet

Läs mer...

Real Madrid förlorar trots bra spel

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - Villarreal

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - Numancia

Läs mer...

Bale gjorde dubbla mål men det räckte inte till mot Celta Vigo.

Läs mer...

Höjdpunkter: Celta Vigo - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Numancia - Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid – FCBarcelona

Läs mer...

Real Madrid ger Barcelona ligan i julklapp

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - Barcelona

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Madrid - Villarreal