Ingen hedersvakt inför El Clasico | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Ingen hedersvakt inför El Clasico

Hedersvakt inför El Clasico eller inte? Barcelona har gett sitt svar och sina anledningar. 

Ingen hedersvakt inför El Clasico

Hedersvakt inför El Clasico eller inte? Barcelona har gett sitt svar och sina anledningar. 

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Det har varit stora spekulationerna de senaste dagarna om ifall FC Barcelona ska göra hedersvakt åt Real Madrid inför El Clasico, eftersom Real Madrid har vunnit klubblags-VM.

Barcelona har nu meddelat att man inte kommer göra någon hedersvakt. Den katalanska klubben menar på att de endast gör hedersvakt när klubben deltar i samma mästerskap. I det här fallet har Barcelona inte deltagit i klubblags-VM och därav att man väljer att inte göra någon hedersvakt.

Det märkliga är att Barcelona har tidigare brutit mot den regeln. Det var år 2006, då gjorde Barcelona hedersvakt åt Sevilla efter att Sevilla vann Europa League. Barcelona deltog inte i Europa League det året, men ändå gjorde den katalanska klubben hedersvakt för att hedra de Europa League-mästarna. 


Cristiano Ronaldo uttryckte tidigare i veckan att han skulle gilla att Barcelona gjorde hedersvakt åt dem. Det skulle Barcelona-spelarna tagit som provokation och därav att man inte vill göra någon hedersvakt.

Hedersvakten är en frivillig akt man gör för att vissa respekt för det som motståndaren har vunnit. Men det finns ingen tydlig regel på när man ska göra det. Real Madrid har dock reagerat på Barcelonas beslut och tänker agera på lördagens El Clasico. Spanska medier menar på att "Los Blancos" kommer ställa alla de fem pokalerna man vunnit under 2017 på planen så att spelarna ska se dem när de kommer in på arenan.

Barcelona kommer alltså mötas av Real Madrids succérika år innan de spelar El Clasico. Det blir svaret på att Barcelona inte gör någon hedersvakt. 

Det är tydligt att El Clasico redan har börjat. 

 


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Christian Bustos, 20 Dec 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid avancerar till kvartsfinal i Champions League - enkel seger mot PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: PSG - Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: PSG-Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Getafe

Läs mer...

Real Madrid vinner säkert mot Getafe

Läs mer...

Spelarbetyg: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madri - Alaves

Läs mer...

BBC tillbaka mot Alaves

Läs mer...

Höjdpunkter: Leganes - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid