Inför Champions League-finalen | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Inför Champions League-finalen

Äntligen är det dags. Efter nästan ett år av kval, grupper och utslag är det två lag kvar. Champions League ikväll står mellan Real Madrid och Juventus. Matchen spelar i Cardiff. Minns du hur de tog sig dit?

Inför Champions League-finalen

Äntligen är det dags. Efter nästan ett år av kval, grupper och utslag är det två lag kvar. Champions League ikväll står mellan Real Madrid och Juventus. Matchen spelar i Cardiff. Minns du hur de tog sig dit?

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Ikväll spelas finalen i Champions League mellan Juventus och Real Madrid. Det är Real som är regerande mästare och kan bli det första laget i CLs historia att vinna två år i rad. Juventus kan ses som en doldis, men faktum är att många sportjournalister varnat för dem i år.

 

Reals resa till finalen började med en tung lottning inför gruppspelet. Polska Legia borde vara en munsbit, men både Dortmund och Lissabon såg ut som en svår lottning. Juventus hade det på papperet lite lättare med Lyon, Sevilla och Dynamo Zagreb.

 

Jag vet inte om det är ett tecken på styrka, en stark bänk eller bara överskattning? Men Real vann inte sin grupp. Faktum är att man var illa ute och bara vann tre av sex matcher i gruppspelet. Å andra sidan förlorade man ingen match heller. Men det var Dortmund som spelade hem gruppspelet och därmed en bättre lottning. Juventus hade inga som helst problem att vinna sin grupp obesegrade.

 

Juventus fick Porto i den ena sextondelen och hade inga större problem att sammanlagt spela bort dem med 3-0. Real Madrid promenerade hem sin sextondel mot Napoli med sammanlagt 6-2. Det kan ha varit den målrikaste rundan i turneringens historia dock. De matcher man minns i efterhand skulle vara Arsenals genomklappning mot Bayern Munchen som sammanlagt slutade 2-10 och rösterna som höjdes mot Wengers avgång blev nu rena första maj demonstrationer. Den match som få kommer glömma, eller matchernas matcher blev mötet mellan PSG och Barcelona.

 

Det går inte att förklara riktigt, men PSG gjorde en så kallad perfekt match i första mötet och inte minst lyckades man tillintetgöra Messi. PSG lekte hem första mötet med 4 - 0 och var i princip redan klara för kvartsfinal. Det skulle ju bara vara att ställa in skorna och luta sig tillbaka i skinnfåtöljen. Vilket man i princip gjorde i returmötet. Suarez lobbnickade in 1- 0 redan efter två minuter. Men ändå, 1-4 var ju i princip kassaskåpssäkert. I princip. PSG fäktar och slåss utan att få ordning på sitt spel. I minut 40 kommer en misslyckad rensning som leder till ett självmål för PSG och 2-4 blir det efter första halvlek. Det gör ingenting. 2-4 är en stabil ledning när det återstår en halvlek. Där dessutom Barca måste gör tre mål för att vinna. I det läget väljer Neymar att slänga sig över en PSG-back och domaren pekar på straffpunkten. Där missade inte Messi den här gången heller och ställningen är 3-4. Begreppet franska nerver illustrerades fint av PSG som nu bara hade 40 minuter på sig plötsligt.
Men, plötsligt fick Cavani ett ryck och sprintade in en reducering för matchen och en utökning totalt. 3-4 blev 3-5 och nu var Barca tvungna att göra tre mål på en kart. Och det är ju i princip omöjligt. I princip. Så kändes det hos Barcaspelarna. Så kändes det hos PSG-spelarna. Så kändes det hos åskådarna. Själv var jag på väg att börja plocka av bordet och borsta tänderna. När Neymar får en frispark i den 88:e minuten. Och i den 88:e minuten betalar Neymar av hela transfersumman på en gång när han lägger en av de smörigaste frisparkar man sett sedan Brassarna uppfann bananskruven. Smack – bananskruv – upp och över och förbi och otagbart i krysset. Ställningen är 4-5 och det är förlängning och inte ens Barca kan väl göra två mål på stopptid. Men ett räckte ju till förlängning i och för sig. PSG ställde upp med elva man i straffområdet men då hade man ju inte räknat med att världens i särklass mest osportslige spelare skulle göra ett svanhopp mitt i gröten av alla spelare och att domaren då pekade på straffpunkten. Den straffpunkt där Messi inte gör några misstag ifrån. Och vi hade 5-5 och förlängning och där var ju matchen i princip slut. Men den feta damen hade inte sjungit och domaren hade inte blåst och det var sekunder ifrån och till och med över tilläggstid och just den här domaren lär det väl dröja innan han åker till Paris på semester igen. Det kändes lite extra övertid på bonus. Barcelona hade en till synes meningslös frispark på ett till synes ofarligt avstånd och ja, bollen for in och studsade runt tills den landade på Sergio Robertos tåspets och upp i nättaket och Barcelona vann totalt med 6-5. Jag är fortfarande inte helt återställd efter den matchen. Ingen borde vara det.

 

Kvartsfinalerna blev en mardröm för våra finallag. Real hade lottats mot Bayern Munchen och Juventus mot Barcelona. Redan i kvarten. Det var ju annars de här fyra lagen man snackade om till final. Och nu skulle alltså två av dem bort. Skulle Real orka? Dels hade man en ledning i La Liga att försvara, dels CL matcherna. Juventus skulle ju inte mäkta med Barcelona som hade all vind i ryggen man bara kunde drömma om efter vändningen mot PSG. Men visst, Juventus hemma är ingen lätt match för något lag. Barcelona hade väl lärt sig läxan att hålla tätt bakåt mot PSG, eller hur? 3-0 fick Juve med sig hemma. Och sedan nollade man Barca på bortaplan. Eller Buffon nollade. Juventus trollkarl tog allt den här kvällen. Juventus till semi.

 

I Spanien hade Ronaldo vaknat till liv och avgjorde med ett hattrick mot Bayern Munchen. Ett Bayern med tio man förvisso, men ändå. Sammanlagt 6-3 till Madrid.

 

Semifinalerna blev tämligen avslagna historier där Madrid lätt avfärdade Atletico med 4-2. Återigen med en heltänd Ronaldo vid rodret. Juventus spelade ut Monaco med sammanlagt 4-1. Och nu är det bara en match kvar. Den börjar om ett par timmar. Det blir Ronaldo mot Buffon. Min hjärna säger att Ronaldo avgör, mitt hjärta säger att Buffon vinner åt Juve på straffar.  


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Jois, 03 Jun 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid