En garde, franskjävlar | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

En garde, franskjävlar

Idag står allt på spel, Real Madrid ska stampa foten i golvet och visa att man inte är att jiddra med.

En garde, franskjävlar

Idag står allt på spel, Real Madrid ska stampa foten i golvet och visa att man inte är att jiddra med.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Som så många gånger har Real Madrid alla att motbevisa, för första gången på väldigt många år är vi inte favorittippade i åttondelsfinalen. Senaste gången vi inte var i semifinal var 2010, det är en mäktig svit. Nervositeten är maximal inför idag, pengadopade PSG har för tillfället klättrat förbi Real Madrid, den klubb alla strävar efter att vara. Idén kring Galacticos, underhållande fotboll och Champions League-titeln har PSG haft sedan 2012. En kultur Real Madrid har byggt upp i åratal skulle tas efter inom några år genom oljepengar från Qatar. Nu står båda lagen likgiltiga, faktum är att oddsen för PSG avancemang är lägre än för Real Madrid.

 

Real Madrid har varit stor och stark under en längre tid än någon annan, men PSG har gått igenom puberteten och gymmat de senaste åren. Så nu tycker fransosen att det är dax för att läxa upp den där snubben från Madrid. Real Madrid kan antingen motbevisa PSG och knocka dem tillbaka till gymmet där de får styrketräna ytterligare, eller så förlorar Real Madrid och fotbollsvärlden kan konstatera PSG som en favorit i turneringen.

 

Real Madrid må ha varit dåliga i ligan denna säsong, men det är näst intill irrelevant. Ligan gynnar dem med högst lägstanivå, cupspel gynnar dem med högst högstanivå. Real Madrid har antagligen fortfarande den högsta högstanivån av alla klubbar där ute, den måste fram. 

 

Jag kände likadant inför semifinalen 2016 mot Manchester City. Hur moderniserat Real Madrid än må vara är det vi som representerar tradition och storhet, och PSG den själlösa fotbollen. PSG har visserligen öppnat armarna för sina Ultras det senaste året, medan Real Madrid fördömt sina sedan 2013. Trots det kommer stämningen va på topp inne på Bernabeu idag, pulsen kommer kännas samtliga minuter. PSG har inget att förlora, Real Madrid har allt att bevisa. 

 

En garde, franskjävlar.


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Felix Molker, 14 Feb 2018

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid avancerar till kvartsfinal i Champions League - enkel seger mot PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: PSG - Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: PSG-Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Getafe

Läs mer...

Real Madrid vinner säkert mot Getafe

Läs mer...

Spelarbetyg: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madri - Alaves

Läs mer...

BBC tillbaka mot Alaves

Läs mer...

Höjdpunkter: Leganes - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid