Det här är inte över än | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Det här är inte över än

Real Madrid går igenom en tuff period i ligan. Det finns flera anledningar till detta. Dock går situationen fortfarande att vända.

Det här är inte över än

Real Madrid går igenom en tuff period i ligan. Det finns flera anledningar till detta. Dock går situationen fortfarande att vända.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Real Madrid ligger nu sju poäng bakom Barcelona efter den tunga förlusten mot Real Betis. Laget har fortfarande inte lyckats vinna på hemmaplan och den här ligastarten har fått fansen att sluta hoppas på ligatiteln. 

Kanske har spelarna tröttnat på att vinna?
Zidanes lag kommer från att vinna två raka Champions League och regerat över Europa. Man vann dubbeln förra säsongen, man vann klubblags-VM, man alla möjliga supercuper, inklusive den senaste mot Barcelona, och klubben gick helt enkelt igenom sin finaste period på modern era.

Kanske har spelarna tröttnat på att vinna? Hungern efter titlar är inte något man tvingar fram, och det är förståeligt att man inte har samma behov att vinna titlar som man hade efter Ancelottis blanka år. Det här fenomenet led Barcelona av efter Guardiolas avhopp. Xavi, Puyol & Co hade vunnit allt man någonsin kunde vinna, inklusive på landslagsnivå. Det gjorde att hungern efter titlar inte var lika stor längre.

Real Madrid har inlett den här säsongen med just en sådan känsla. Spelare som Benzema och Gareth Bale verkar bekväma. Det är spelare som har sin plats i startelvan säkrad, sin lön säkrad och det verkar inte finnas någon anledningen till att ta den där sista löpningen. Zidane har visat sitt förtroende för de unga hungriga spelarna på bänken, men i slutändan verkar hierakin slutligen styra. När det väl var dags att bestämma vem som skulle starta på bänken mot Betis var det inte en ifrågasatt Gareth Bale som fick göra det. Det var istället Marco Asensio, som hade visat vara i form i inledningen av säsongen.

Anfallet är inte den starkaste lagdelen
Efter att Cristiano blev avstängd – på ett orättvist sätt – förväntade man sig att spelare som Benzema eller Bale skulle komma fram och bli avgörande. Istället var det Borja Mayoral som återuppväckte hoppet hos fansen. Dock blev det alldeles för många matcher utan anfallare, och det har laget fått betala. Konstigt nog är anfallet Real Madrids svagaste lagdel just nu. Det låter nästan overkligt att säga det. Men vi pratar om att Leo Messi har gjort lika många mål som hela Real Madrid.


Bernabeu, spelarnas största skräck
En annan aspekt i den här tuffa perioden för Real Madrid är fansen. Bernabeu har blivit ett överfyllt glas på väg att rinna över i vilken sekund som helst, och varenda spelsituation verkar granskas med förstoringsglas av hemmafansen. Vid minsta misstag buas det. När laget behöver stöd är det tyst. När matchen är över kritiseras det. Hemmaarenan har blivit spelarnas största skräck.

Det som talar för Zidanes mannar är att man fortfarande har samma trupp som har vunnit så fruktansvärt mycket de senaste åren. Trots skadorna har man spelarmaterial för att komma ikapp Barcelona och slåss om ligatiteln. Det finns unga spelare som är sugna på att slå igenom och ta en plats i startelvan. Dessutom finns det tid. Säsongen är långt ifrån över.

Laget skapar dessutom chanser, vilket är ett tecken på att målen kommer att komma. Nu är Cristiano Ronaldo tillbaka, och förmodligen väldigt sugen på att ta igen de nio målen som Messi har i försprång.

Nu är det bara dags för fansen på Bernabeu, och utanför, att tro och stötta sitt lag.

Det här är nämligen inte över än. 


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Christian Bustos, 21 Sep 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid