Den speciella finalen | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Den speciella finalen

Den speciella finalen. Mellan Galacticos och Titanen. Vem lyfter i slutändan pokalen? Och varför kallar jag den gamla damen för titanen? 

Den speciella finalen

Den speciella finalen. Mellan Galacticos och Titanen. Vem lyfter i slutändan pokalen? Och varför kallar jag den gamla damen för titanen? 

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Den här artikeln skrevs av en besökare. Tankarna och åsikterna i texten är skribentens egna och reflekterar inte vad Halvtid står för. Vill du också skriva en gästartikel? Maila oss på kontakt@halvtid.com

 

Det är frågan som har många svar. Men en av dem är väldigt speciell, betydelsefull och började en specifik dag. Min väg till att bli Madridista började med en Beckham tröja och fortsatte med en åttondelsfinal mot Juventus med returmöten. Jag var liten då, hade ingen susning om fotboll i sin helhet och vad Real Madrid var för något. Jag visste enbart att killen med den coola frisyren (Beckham) och några stora spelare som nämndes i skolan av de stora killarna och familjen spelade för det vitklädda teamet. Det är genom denna åttondelsfinal som min fotbollskarriär som en fotbollsfans och Madridista började. Därför är denna final mot Juventus för mig så speciell, mäktigare än varje El Clasico, större än alla titlar jag sett Real lyfta under hela mitt liv, och alla vägar vart jag än går och vänder leder mig tillbaka till de två matcherna mot Juventus. Den ena som började med lycka och den andra som slutade med tårar efter att David Trezeguet och Del Piero krossade ens drömmar om att få se det laget jag precis börjat gilla gå vidare i Champions League.   

 

Jag började gilla Real Madrid under en tid Galactico-eran började förvandlas från magi till tragedi och från ett vinnande koncept till ett förlorande recept. Jag växte upp med att se Barcelona växa sig starkare, Barca-killarna i skolan skryta om hur många mål Ronaldinho gjorde varje match, och värst av allt se Real Madrid förlora i åttondelsfinal efter åttondelsfinal. Det gjorde ont, men trots det förblev jag en Madridista. Ju mer man läste om klubbens historia desto mer älskade man den klubben. Ju mer man såg Real spela desto mer blev man förälskad i dess vackra klubbmärke. Och ju mer Real förlorade desto mer samlade man ihop sig och vände sig till hoppet och hoppades återigen att jag skulle få den gyllene chansen. Att jag skulle få se de vackra gyllene dagarna skulle alla vuxna hade fått se men inte jag, att jag skulle få se de dagarna komma tillbaka och ja att jag återigen skulle få se dem med egna ögon och inte bara läsa om dem. 

 

Trots denna starka klubbkärlek och hopp om los Galacticos magi kändes det ibland som att man själv förde otur till kungalaget då den tiden man blev en Madridista det var då allting började gå snett. Det kändes som att hela den Champions League svarta magi trenden började med Juventus. Som barn såg man inte Juventus som en respekterad gammal dam utan som en elak häxa. Att dessutom få se dem senare åka ner till Serie B kändes som en revansch och en vinst i sig. Men det räckte inte, och kommer aldrig att räcka till. Har alltid drömt sen barnsben och kommer fortsätta att drömma för att vinna och utklassa Juventus i en Champions League final tills det blir realitet. Nu som 21 år gammal har jag chansen att se denna djupa dröm bli verklighet. Visste att förr eller senare skulle alla fotbollsvägar leda dit till denna final. Har längtat så länge för denna match. Får rysningar redan nu veckor innan finalen. Det vore en speciell vinst, en magisk känsla då om Real vinner denna final vinner dem inte enbart min favorittitel utan för mig blir det också den största och viktigaste vinsten i hela mitt liv. Det vore som att nå toppen på det högsta berget, se de gyllene dagarna jag drömt om. Att fortsätta vinna, och vägen som leder tillbaka mot Juventus leda till storhet, glädje, lycka och historia. Starta ett nytt historiskt kapitel och minnas den 12:e fantastiska titeln. 

 

Min bakgrund som fotbollsfan och Madridismo är ungefär som en klassisk Real remontada. Började som en förlorande fans men fortsatte som en vinnare. Mina starka känslor inför denna match är personliga och därav revansch inspirerade. Men trots den stora viljan över att utklassa Juventus betyder det inte alls att jag än idag ser Juve som en häxa som man gjorde som ett litet barn. Tvärtom ser jag Juventus som en stor och respekterad klubb. Den enda stora historiska klubben som jag inte sett kungalaget slå i en final, och det är faktiskt den enda klubbens tröja jag köpt som ungvuxen då jag enbart bär Real tröjor. De spelar en vacker fotboll med hög klass och elegans. Det är en fröjd att se Juventus och är det någon som förtjänar CL-pokalen om inte Real kaptenen lyfter upp den så är det ingen annan som gör det mer än Juventus legendaren Buffon. Han förtjänar den, han är fotbollkärlekens ansikte och klubblojalitetens symbol. Jag ser honom som en inspiration, likt han som stod med sitt lag under de bästa men också svåraste tiderna har jag gjort detsamma och stöttat det laget jag älskar obegränsat. Om inte Reals olympiska gudar vinner och lyfter pokalen då är det bara att applådera titanen och gratulera vinsten. Respekten förblir detsamma men revanschsuget mot titanen kommer att öka. 

 

Den speciella finalen. Mellan Galacticos och Titanen. Vem i slutändan är det som lyfter pokalen? Los Blancos eller den Gamla damen? Det är svårt att besvara denna fråga, det är två giganter i en historisk kamp som jag hoppas slutar till Galacticos fördel och Iscos dans. En sak är dock säker, vem som än vinner och blir krönt som Europas och världens bästa. Det är en final mellan Juventus och Real Madrid som kommer att bli underbar, och kärleken för detta kungalag kommer enbart stärkas oavsett resultat. 

 

Hoppas och tror på denna historiska vinst. Hala Madrid Y Nada Mas. Hala Madrid igår, idag, ikväll, imorgon och för EVIGT!!!! 

 

Skrivet av: Butrint Bardhi


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Felix Molker, 28 May 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid