Den andra orsaken till förfallet | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Den andra orsaken till förfallet

Trots att problemen i spelet fortsätter för Zinedine Zidanes mannar verkar inte ”Los Blancos” ha tur med domarinsatserna heller.

Den andra orsaken till förfallet

Trots att problemen i spelet fortsätter för Zinedine Zidanes mannar verkar inte ”Los Blancos” ha tur med domarinsatserna heller.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Real Madrid får fortsätta kämpa i motström. Visst, ”Los Blancos” gjorde inte sin bästa match mot Atletico Madrid igår, men man kan fortfarande konstatera att vissa domarbeslut var väldigt tveksamma. Det mest symboliska var när Sergio Ramos blödde intensivt från näsan efter en spark i ansiktet från Lucas, i straffområdet. Inspark och inget annat, tyckte domaren. Därefter tvingades Ramos bryta matchen och avsluta kvällen på sjukhus. 

Ramos blod
Ramos blöder efter en spark i ansiktet.


Frustrationen mot domarteamen är inget nytt. Florentino Perez och ledningen har uttryckt sin oro tidigare efter flera tveksamma insatser från domarna i de inledande omgångarna av La Liga. Dels har Florentino pratat i radioprogrammet "El Larguero" under hösten och sagt öppet att domarinsatserna "kan bli bättre", men han har även tagit saken i egna händer och pratat med Larrea –förbundets nuvarande president– vid två tillfällen för att uttrycka sitt missnöje kring domarinsatserna. Perez och ledningens frustration grundar sig i domarbesluten de fått emot sig under hela hösten och som började med den där tuffa avstängningen på fem matcher på Cristiano Ronaldo. Samtidigt har de fått se hur Barcelona gynnats av offside-mål och andra oförståeliga beslut, som Deulofeus mål mot Malaga efter att bollen gått ut över kortlinjen. 

Digne
Digne slår ett inlägg med bollen utanför spel. Målet godkändes.


Efter matchen mot Atletico Madrid var ledningen och spelarna ännu mer indignerade över domarinsatserna. I derbyt fanns det flera tveksamma beslut som kunde gett matchen ett annat utfall. Savic våldsamma tackling – med dobbarna uppåt – på Toni Kroos borde förmodligen slutat i rött kort, precis som när Correa fick för sig att sparka en boll i huvudet på en liggande Karim Benzema. Sedan har vi den nämnda straffsituationen på Ramos och även en straffsituation mellan Torres och Nacho där Real Madrid borde haft straff.

Savic tackling på kroos
Savic tackling på Toni Kroos.

Det finns en sanning i att Real Madrid underpresterar i ligan och att deras insatser inte har fått dem att förtjäna en högre placering i tabellen. Men det finns också en sanning i att det tas tveksamma domarbeslut, i varje omgång, som kunde gett matcherna ett annat slutresultat.

I klubben undrar man hur tabellplaceringen hade sett ut med kameradomarna igång...


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Christian Bustos, 19 Nov 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid plockar tre poäng efter turbulent match mot Betis

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid - PSG

Läs mer...

Real Madrid vände matchen och utklassade PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madrid - PSG

Läs mer...

En garde, franskjävlar

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Real Sociedad

Läs mer...

Inför Svenska Cupen

Läs mer...

Höjdpunkter: Levante - Real Madrid

Läs mer...

Levante skräller och får oavgjort mot Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid krossar Valencia på Mestalla

Läs mer...

Höjdpunkter: Valencia - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid