Krönika: Avgå Jens! Eller? | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Krönika: Avgå Jens! Eller?

Mot Jönköping hackade spelet men resultatet gick vägen, mot Kalmar blev det bara oavgjort men spelet var stundvis lysande. Mot Häcken fick Peking båda delarna att klaffa. "Avgå Jens-kören" fick sig en rejäl käftsmäll.

Krönika: Avgå Jens! Eller?

Mot Jönköping hackade spelet men resultatet gick vägen, mot Kalmar blev det bara oavgjort men spelet var stundvis lysande. Mot Häcken fick Peking båda delarna att klaffa. "Avgå Jens-kören" fick sig en rejäl käftsmäll.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Norrköpings form har varit otroligt oklar, det har funnits mycket potential i spelet men resultaten har gått emot. När formkurvan var som sämst så började avgångskraven på Jens hagla in. Gnällbänken (IFK-forum) gjorde minst sagt skäl för sitt namn. Med all rätt, egentligen. Ett lag som underpresterar bör diskuteras fltigt vilket också gjordes, allt som oftast med rim och reson. Att röster började höjas för Jens borde avgå/sparkas är inte heller underligt. Många supportrar ser tillbaka på 2015 och stora delar av 2016 och kunde inte alls känna igen sig. 

 

Den stora spelaromsättningen till trots så har kraven varit och är höga, i supportrarnas ögon borde laget vara ett topplag. Vilket laget de facto ändå får ses vara. Att vara ett av fem lag som slåss om de båda "silvermedaljerna" är inte dåligt. Speciellt med tanke på en i princip ny spelartrupp och en ny Manager sen förra sommaren. 

 

IFK har förändrats successivt sedan Guldmakaren Janne Andersson lämnade. Fransson försvann, "Trasten" försvann, Kujovic försvann, "Totte" försvann. Efter att Eliasson lämnat har ännu ett nytt Peking börjat ta form. Även om sifferleken inte är densamma som 2015 så börjar man känna igen kreativiteten och lekfullheten. Viljan att maxlöpa för varandra samt ta djupledslöpningar(Minns knappt senast det skedde!?). Från ett bottenlöst mörker har Jens stuvat om och kanske, på otroligt kort tid, hittat ett recept som kan fungera väldigt väl. Om man bara kan höja maxprestationen ytterligare mot de bästa lagen samt höja lägsta-nivån mot de sämre så kan Norrköping etablera sig i toppen. Spelarmaterialet finns för det. Lite större bredd och någon ytterligare spets och laget kan på allvar mäta sig med klubbarna som har lönebudgetar som Peking bara kan drömma om.

 

"Gudi" börjar verkligen hitta rätt, tänk att det inte var allt för långt ifrån att han lämnade i sommar. Bredvid "Daja" fick IFK ett kreativt och passningssäkert mittfält, även om "Gudi" inte är 100-procentig i sitt passingsspel ännu så finns potentialen för något stort där. Fortsätter han såhär så kan han explodera lagom till slutspurten av Allsvenskan. "DMK", som har haft otroligt svårt att övertyga, visade hög klass mot Häcken. Aldrig har han varit så involverad i Pekings uppbyggnadsfaser som igår. Kreativt, rivigt och med en stor portion vilja så visade "DMK" varför han förtjänar en startplats. Det nya spelsystemet verkar passa honom perfekt. Ett orosmoment är försvarsspelet som i vissa stunder blir passivt och förvirrat, kanske är det systemets fel och att det sätter sig med tiden, eller så är det något som hängt med Jens sen han kom och behöver åtgärdas ordentligt. Spelarna för en bra defensiv finns ju, minst sagt. 

 

Det som kan vara jobbigt med de här bra matcherna är att man får tillbaka hoppet igen, tidigare kändes allt nattsvart och att varje poäng var som en skänk från ovan, nu börjar man ju hoppas och tro. Då kommer eventuella magplask att kännas ännu tuffare. Men jag väljer att vara positiv, jag känner en framtidstro och känner att Jens nog kan få ordning på detta. 2018 kan bli en rolig historia om laget fortsätter utvecklas såhär i höst.

 

"Avgå Jens" får vänta ett litet tag till...


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Johan Eklund, 20 Sep 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid avancerar till kvartsfinal i Champions League - enkel seger mot PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: PSG - Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: PSG-Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Getafe

Läs mer...

Real Madrid vinner säkert mot Getafe

Läs mer...

Spelarbetyg: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madri - Alaves

Läs mer...

BBC tillbaka mot Alaves

Läs mer...

Höjdpunkter: Leganes - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid