Real Madrid tar sig till final i klubblags-VM | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Real Madrid tar sig till final i klubblags-VM

En match som man har sådär mixade känslor efter, men där Real i slutändan kunde vinna matchen och ta sig till ännu en klubblags-VM final.

Real Madrid tar sig till final i klubblags-VM

En match som man har sådär mixade känslor efter, men där Real i slutändan kunde vinna matchen och ta sig till ännu en klubblags-VM final.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

För första gången på väldigt fick vi se en komplett trupp till matchen mot Al Jazira i jakten om klubblags VM-titeln och Zidane sparade inte på krutet i startelvan heller, där han ställde upp med sin starkaste elva. Dock så fick Ramos, Bale, Carvajal och Kroos bl a starta på bänken.

 

Real Madrid tog tag i spelet från första början och visade tydligt vad de var här att göra – vinna.  Redan efter minuter spelade hade Los Blancos fått till ett antal farliga målchanser, i stort sett var varje anfall en målmöjlighet som antingen blev räddad eller tog i någon av stolparna. Real Madrid hade hela laget i motståndarens planhalva. Samtidigt satsade Al Jazira på kontringar men utan något större resultat.

 

Efter 20 minuter spelade var Al Jazira målvakten Ali Khaseif matchens lirare efter att ha gjort ett par riktigt svettiga räddningar. Efter halvtimmen spelad uppstod en väldigt konstig situation, där Casemiro efter ett inlägg från Isco och lite hjälp från försvaret kunde nicka in bollen i nät. Men efter en stund så blåste domaren av för videogranskning och det som först sades vara ett giltligt mål blev avblåst för offside istället.

 

Till slut skulle nollan spräckas efter 41 minuter till allas förvåning av Al Jaziras Romarinho, efter ett anfall där Reals backlinje var alltför lojt och Romarinho kunde placera in bollen i nät. I den andra halvleken såg det ut som att Al Jazira skulle chocka med utökningen, efter en hörna där Abu Dhabi laget kunde kontra och sätta bollen i nät. Men domaren blåste för offside.

 

I den 50 skulle Al Jazira vara tvungen att ta emot ett stort avbräck då deras målvakt vara tvungen att bytas ut, med smärtor. Målvakten Ali Khaseif som stod för en hel del viktiga räddningar. 1-1 skulle komma några minuter senare av Ronaldo till slut, där han fick till ett fint avslut i mål efter assist av Modric.

 

I den 67:e matchminuten skulle ett dubbelbyte komma i form av Isco och Kovacic ut och in med Vasquez samt Asensio. Det kändes vid det här laget som att matchtempot hade lagt sig och Al Jazira hade sjunkit ner i planen, nöjda med ett oavgjort resultat, samtidigt som de fortsatte att utnyttja kontringar. Real Madrid fortsatte att pressa framåt men utan turen med sig.

 

I den 80:e matchminuten skulle Gareth Bale få göra en efterlängtad comeback. Och bara en minut senare skulle han skriva in sig i målprotokollet efter att ha placerrat in bollen i nät och därmed säkrat 1-2 ledningen för Los Blancos. Vinsten satt långt inne men nu står det klart att på lördag väntar brasilianska Gremio i finalen av klubblags-VM och förhoppningsvis kan vi ta hem titeln även i år.


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Danilo Cassiani, 13 Dec 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid avancerar till kvartsfinal i Champions League - enkel seger mot PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: PSG - Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: PSG-Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Getafe

Läs mer...

Real Madrid vinner säkert mot Getafe

Läs mer...

Spelarbetyg: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madri - Alaves

Läs mer...

BBC tillbaka mot Alaves

Läs mer...

Höjdpunkter: Leganes - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid