Real Madrid spelar ut Sevilla i Santiago Bernabeu | Halvtid.com

Kära besökare, Halvtid.com är en ny sida där vi erbjuder de senaste nyheterna, krönikor och höjdpunkter helt gratis. Var vänlig och stäng av Adblock för att hjälpa oss växa och bli ännu större! Tack.

Tabell

Real Madrid spelar ut Sevilla i Santiago Bernabeu

Det man i förhand trodde skulle bli en tuff måstematch blev till slut en total överkörning från Los Blancos. Real tog en säker trepoängare.

Real Madrid spelar ut Sevilla i Santiago Bernabeu

Det man i förhand trodde skulle bli en tuff måstematch blev till slut en total överkörning från Los Blancos. Real tog en säker trepoängare.

Dela på FB
kommentarer
Artikeln fortsätter efter annonsen

Åtta poäng före ärkerivalen och tabellettan Barcelona inför matchen. En vinst var ett måste ifall man ville hänga med i titelracet och en vinst blev det.

 

Det kändes som att man knappt hann sätta sig vid TV-soffan innan vi skulle se Real Madrid spräcka nollan efter endast 3 minuter. Målskytt – Nacho, efter en hörna där Sevillas försvar var helt ur balans. Vi fick därefter se ett Sevilla som försökte såga sig igenom Reals försvar men utan någon större fara. Mycket rullande av boll blev det ju längre tiden gick. Real Madrid ställde upp denna match med en 4-4-2 uppställning där spelet fick utdelning främst genom kantspelet där Marcelo och Achraf fyllde på offensiven väldigt effektivt.

 

2-0 skulle komma i den 22:a matchminuten efter att Asensio tilldelat C. Ronaldo en perfekt passning där portugisen bara behövde placera in bollen i mål. Efter en halvtimme spelad skulle utökningen komma från straffpunkten. Ronaldo satte den hårt i den vänstra kanten efter efter att Navas olyckligtvis tog bollen med handen och blåstes och fick straff emot sig.

 

Trots att det stod 3-0 efter halvtimmen spelad så lyfte Sevilla upp laget väldigt högt på Reals planhalva. Deras uppspel var helt okej medan den sista tredjedelen inte alls var på spelhumör verkade det som. Väldigt passivt offensiv. Försvaret ska vi inte snacka om… katastrofalt passivt.

 

Sevillas höga spel skulle straffa sig, inte en men två gånger till. 4-0 kom från Toni Kroos och fyra minuter senare var det ingen mindre än den unge ytterbacken Achraf som skulle skriva in sig i målprotokollet, efter en fin löpning på sin kant där han till slut tryckte in bollen hårt i nät.

 

I den andra halvlek ställde Sevilla upp mer organiserat och mer defensivt, vilket inte är så konstigt. Benzema, Ronaldo och Vasquez var hårt bevakade. Med en halvtimme in i andra halvlek skulle Reals första byte komma i form av Kroos ut och och Marcos Llorente in. Med en 5-0 ledningen var det inte mer än rätt att byta in de yngre spelarna och ge dem speltid och vila nyckelspelare, med tanke på att El Clasico väntar runt hörnet. Näste man som skulle komma in var Dani Ceballos, som fått ytterst lite speltid på senare tid, men som har väldigt mycket potential i sig. Och slutligen skulle Ronaldo se sig bli utbytt med kvarten kvar och in med Isco.

 

Just nu handlade det bara om att spela av matchen. Det blev en skön vinst med tanke på omständigheterna. Real var som sagt åtta poäng efter Barca och har haft en tuff säsongsinledning i ligan, inte minst på hemmaplan. Många spelare som var skadade och avstängda till denna match. Detta var en måstematch och grabbarna gjorde jobbet. Titelracet är ännu vid liv.


Vill du få de senaste nyheterna i ditt flöde? Gilla oss på Facebook.
Publicerades av Danilo Cassiani, 09 Dec 2017

Kommentera

Kommentera gärna artiklar på Halvtid.com. Kommentarer som innehåller ovårdat språk, rasistiskt innehåll eller annat som våra moderatorer anser är olämpligt kommer att tas bort utan förvarning.


Utvalda artiklar

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid

Läs mer...

Real Madrid avancerar till kvartsfinal i Champions League - enkel seger mot PSG

Läs mer...

Höjdpunkter: PSG - Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: PSG-Real Madrid

Läs mer...

Spelarbetyg: Real Madrid-Getafe

Läs mer...

Real Madrid vinner säkert mot Getafe

Läs mer...

Spelarbetyg: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Espanyol - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Madri - Alaves

Läs mer...

BBC tillbaka mot Alaves

Läs mer...

Höjdpunkter: Leganes - Real Madrid

Läs mer...

Höjdpunkter: Real Betis - Real Madrid

Läs mer...

Senaste videoklippet

Senaste videoklippet

Höjdpunkter: Eibar - Real Madrid